Hendrik de Vijfden: Wij zullen heersen, groots en grenzeloos, from Calais tot de Coast of Azuurs. If not zal mijn gebeente bleken in een ranzig vuilnisvat full of rubbish, forgotten zonder naam of monument. But I know, my moment de gloire komt steeds closer.

Food Chain is een zwarte komedie over schoonheid, vraatzucht en liefde. Vijf personages hebben elk hun eigen problemen en lijken niet erg tevreden met zichzelf, of juist wel ...

De Eerste Wereldoorlog in Leuven. Wat betekende dat? Tijdens de Duitse opmars doorheen België in augustus-september 1914 krijgt Leuven - samen met tientallen andere stadjes en dorpen - met wraakacties van een militaire bezettingsmacht af te rekenen. Die acties keren zich in eerste instantie tegen de achtergebleven burgerbevolking.

Val en revival der saamhorigheid. De Jossen zijn trots op hun Josdom, ze wijden er liederen aan, standbeelden en triomfbogen. Maar 's morgens, voor de badkamerspiegel, kunnen ze de waarheid niet langer ontkennen: ze haten de Jos in zichzelf en de Jos in de ander. Oh, niet langer een Jos te moeten zijn!